Я б написала

Галина Чехута
 

Писати хочу про весну,
Про чарівну красу цвітіння,
Та ревний спогад про війну
Доводить душу до кипіння.

Сьогодні знову від ракет
Палають Харків і Одеса,
Весни лірична акварель –
В пекельнім вогнищі безчестя.

Я б написала про бузок,
Про солов’їні ніжні трелі,
Та знов жене в підвал гудок,
Летять на землю вікна й двері.

Про сонце в небі голубім
Писала б вірші я натхненно,
Та знову вибух, наче грім,
І небо блиснуло рожево…

Писала б я про почуття,
Про каву вранішню і мрії,
Та знов тремтять мої вуста
Від буревію безнадії..