ти бачив, кате? на укр. яз

Любонька
відповідь на вірш Л.Воробець "Ти бачив, кате"


Ти бачив кате, сльози материнські,
що воском плИнуть з поминальних свіч;
іх діти бУли тАкож українські,
забрав ти в них життя з-за протиріч.

Не всі "галопом скачуть по європам"
з таким дотепним вигуком, як "гей!";
себе вважаєш ти "хероєм-хлопом",
вбиваючи беззахисних дітей.

Вони для вас - русня, сепаратисти,
бо мають інший погляд, інший шлях;
й ви - не братИ, для них, а сатаністи
зі свастикою на брудних тілах.

Ти вісім довгих рОків бив по свОїм,
влаштовуючи справжній геноцид,
єднатися не змусиш під конвоєм;
відколотий Донбас, як антрацит.

Повік тобі він, кате, не пробачить
алею свОїх ангелів-малят;
зворотній бумеранг вже захід бачить,
кривава помста поверта назад.

Ніякі вам молИтви не поможуть,
бо мОлитися ви не тим богам;
за злочин шле вам Небо кару Божу
під гаслом: "смерть - фашистським ворогам!"

Вас не торкалось материнське горе,
коли з землею ви рівняли схід;
повстало в повний зріст народне море,
на кожен меч існує правди щит(!)

Від вашої безжальної навали
лишень міцніє православний люд;
безвилазні чекатимуть підвали
запроданців безбожних, підлих "юд".

Ти Русь святу замислив, кате, знищить,
бо заважає дияволу вона;
але усім керують Сили Вищі,
то ж всіх розсудить Бог і ця війна.

05/12/2022/