В тоне бо навыть Тони

Васыль Брыль-Кобзар
Ты ж ны почуеш злобы

Там, где Небо от Сонца
Отделено Восьмёркой,
Не получишь ты, ойчэ,
Доброго, мусыть, нычого.

Ибо ж богиня Тандава
Тожэ нывлад уладыть
Некого Станиславка,
Шо поважев жэ й матра.

Шо ж ты шэ хоч од Овна,
Если-колы но колья
Встануть рогамы на Тора й,
Шо защыщае Грома.

Вещый Олег ведь тожэ
Був надто здатным к то’му,
Шо в нас зовэцьця Учобо,
Или, шэ лучшый, Школо.

От мы й гучыв кулёму,
Бы й яе цуда-сыночка
Буты з у7ы ровнымы,
А ны пырти но норов.

Разве бо е свыдомость
Дажэ во гындэ в Тони,
Шо вроде бы ж од Тонунга
Шося взяла в Опольскых.

...дэ росцвытае шося,
Найдыш уж прам и Овна!