Туган якка кунел ашкына

Дина Талгатовна Заляева
Туган якка кунел генэ тугел,
Тезелешеп кайта кошлар да.
Гузэл икэн табигате,
Жэйлэре дэ, узгэ кышлар да.

Истэн чыкмый, куз алдымда
Урманнары, кин болыннар,
Елгалары, куллэре -
Ис китэрлек, куз яме..

Кошлар кебек кайтыр идем
Туган жиргэ, жэй конендэ
Жилэк пешкэн аланнарга,
Гел ашкына йорэгем.

Жырчылармы, шагыйрьлэрме,
Эле дэ туган hэр сэлэт!
Туган ягым, синнэн генэ
Алам кунелемэ лэззэт..