До сих пор юны вёсны условно летят

Вячеслав Шикалович
   *        *        *

До сих пір юні весни умовно летять
І душа там до нині буває:
Як же чутно над садом там пчілки гудять,
Ще баян мій увечері грає…
А бузок шле флюїди духмяних так хвиль,
В чорнім небі десь зорі шлють вісті;
Перед очі сім’я за столом, без зусиль
Пам’ять тче – напишу тепер в вірші…
Кажуть нині живи і молись в сьогодень,
А серденьку хіба теє скажеш?
І летиш, як лелека, де край чорнозем,
Знати б нам – де загубиш, де знайдеш…

В’ячеслав Шикалович
04.04.2024р.

               *        *        *

До сих пор юны вёсны условно летят
И душа там до нынче бывает:
Как же чутко над садом там пчелки гудят,
Мой баян вечерами играет…
А сирень шлет флюиды душистых так волн,
В чёрном небе рой звёзд шлёт нам вести;
Перед взором семья за столом, вдруг изволь,
Память ткёт – въяве в стихотвореньи…
Говорят, живи нынче, здесь радость найдём –
Сердцу как объясниться прикажеш?
И летишь, словно Аист, где край чернозём,
Знать бы нам – где найдешь, где втеряешь…

Вячеслав Шикалович
04.04.2024 г.