I знову квiтень

Галина Чехута
І знову квітень! Все квітує!
О! Як захоплює краса!
Весна цвітінням світ лікує
І кличе в бистрину жадань.

Куди не глянеш – море квітів:
Рожеві, білі, голубі!
А як чарують ритми співів,
Що линуть жваво звідусіль!

Гаї вбирають сонця сяйво,
Милують очі убранням,
На небо поглядають вдячно
І випромінюють бальзам.

Чарує квітень! Що ж так сумно?
В душі тривога нароста!
Хвилюють елегійним трунком
Вогнем скалічені поля…

Бинтує матінка-природа
Пекучі наслідки війни,
Та нависає тінь ворожа
Отруйним мороком імли…