Hora de la Sipoteni

Трикими
Mai veniti baieti pe'acasa,
Tara'i mandra sii frumoasa,
Sa dansam o Hora taraneasca,
  Asa, cum dansau buneii,
  De la glod sa sboare stele,
  Si uitatul sa ne aminteasca.
 
    Hora satului in viata'impreuneste,
    Langa, sau departe - de sat ne'amintim,
    Cum venim pe'acasa - cerul limpezeste,
    Satul Sipoteni: Din suflet multumim.

Si parintii, si buneii
Au dansat ca tinereii,
Hora despre tot ne aminteste -
  Visuri din copilarie,
  Despre scoala, desre vie,
  Satul in memorie traieste.

    Hora satului dansez sipotenenii,
    Unde nu vor fi ei pe acest pamant,
    La cantari si dansuri ei sunt tari si genii,
    Rau, ca vin pe'acasa doar din cand in cand.

Eu doresc sa'mi bat papucul,
Pan ce drumul se usuca,
Si sa fie plin de vin paharul,
  Si sa vin mai des pe'acasa,
  Sa vad Tara mea frumoasa,
  Si sa se'indulceasca tot amarul.

    Hora de la Sipot multi-multi ani traieste,
    Si atrage'n dansuri la un Hram frumos,
    Hora strabuneilor nu'inbatraneste,
    Satul Sipoteni e mandru si voios.
 
Mai veniti baieti pe'acasa,
Va asteapta'a Mamei masa,
Vinisorul curge, ca izvorul,
  Unde au trait parintii,
  Stau din lemn si peatra Sfintii,
  Undei casa, ce nu'ti trece dorul.    

    Sipotul asteapta, ca sa vii pe'acasa,
    Stii, ca el e Tata numelui de sat.
    Nu uita mormantii rudelor, nici casa, 
    Crede, ca la Hora tu esti asteptat.
= = =
Trikimi   31.03.2024


Pictura: „Cosmea” 1406615
Artista: Galina Levina
- - - - - - - - - - - - -
Картина: "Космея" 1406615   
Художник: Галина Левина