Де б щастя захотiв поет шукать?

Валентина Сергеевна Ржевская
(Про англійських поетів доби Відродження).

Де б щастя захотів поет шукать?
Насамперед, як звично, – у любові,
Хоч що вона несе – не можна знать,
До примх, до мук схиляється доволі.

У щирій безтурботності, яка
Початком низки горестей не стала б.
А має бути смерть – нехай швидка:
Тоді очікування не терзало б.

В розвагах з друзями чи у житті
Такому, де надмірного не прагнеш,
Де, що б не довелось тобі пройти,
Ти все ж сумління чисте зберігаєш.

Від пошуків таких слова лишились,
І їх повторювать ще не втомились.



28.03.2024