Третiй рiк

Галина Чехута
Вже третій рік, як я в чужім краю,
А з дому – повідомлення невтішні.
Я в розпачі… В годину цю важку
Мені, можливо, допоможуть вірші.

Можливо, душу віршами зцілю,
Знайду слова, що подолають відчай,
Свій розум від тривожних дум звільню,
Побачу світло уповань у вікнах.

Не може бути так, щоб назавжди
Прийшло на землю це нестерпне лихо.
Жаданий прийде час і всі враги
Отримають покару за убивства.

А я порину в море дивних рим
І віднайду слова найкращі в світі
Про перемогу, мир і теплий бриз,
Про щастя й радість у країні вільній!..