Синий омут

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа

    
                СИНИЯТ  ВИР

                Синият вир е обширен
                и много дълбок.
                Реката в него се влива
                с огромен скок.

                Тя идва от урви снежни,
                през теснини преминава.
                След кипнали водовъртежи
                с вира се съединява.

                Когато небето е чисто,
                то се оглежда във вира.
                Под синевата му бистра
                водно небе пулсира.

                Ана  Величкова