Ти - мiй вогонь!

Анита Левицкая
Ти - мій вогонь, моє полум'я,
Що освітить дорогу,
Вогник у серці твоє ім'я -
Сяйво, дароване Богом.

Ти - мій вогонь, що розтопить лід
Розчарування й болю.
Мудрості приклад до скону літ -
Стійкість твоя і воля.

Всесвіт ти мій і зористий шлях,
Вільний, стрімкий, широкий.
Знищиш безслідно набридлий страх,
О полум'яноокий!

Поруч з тобою я справжня, як є -
Трохи наївна, тендітна,
Дім мій, де вогнище сяє твоє,
Усмішка щира, рідна.

Знімеш з душі снігове кольє -
Сонячним станеш серпнем.
Разом з тобою весь біль стає
Вже не таким нестерпним.

Вкотре скажу - я тебе люблю!
Твої палкі обійми -
Перше, про що до нестями молю,
Попри всі грози й війни...