Нарцис

Анита Левицкая
Вдивляєшся закохано
У дзеркало щоранку,
Там - вічний гість непроханий
Пустий, як чиста склянка.

Завжди доглянуте лице
І витончені риси.
Що ще? - Пробач, на цьому все.
А серце де? - До біса!

Ти зажурився? Щось нове.
Що трапилося, друже?
Гординя довго не живе -
Ти захотів байдужу.

Вдягнув найвдаліші штани -
Останнє слово моди,
Все правильної довжини,
Під образ, стать і вроду.

Сорочку начепив таку,
Хоч стій, хоч падай - денді!
Та не в моєму ти смаку,
І не в моєму тренді.

Картинка - просто "зашибісь",
Яскрава, аж іскриться.
Та тільки як ти не вдягнись -
Пусте пустим лишиться.

Мені чужий твій карнавал,
Де тільки ти на сцені,
Наповнений глядацький зал,
Прихильниці шалені.

Твоїх розмов єдиний зміст -
Самозамилування,
Твій ідеал - у повний зріст
У дзеркалі кохання.

Впадай у відчай, сльози, гнів,
Вдавай, що чимось повний!
Та не зворушить почуттів
Твій виступ беззмістовний.