Грай з вогнем

Анита Левицкая
Грай з вогнем, але не переграй!
Потім не врятуєшся від спеки
Не ведись на почуттів розмай -
Бо це знак близької небезпеки.

Бачиш хижу усмішку в пітьмі?
То тікай, інакше буде пізно -
Стисне у невидимім ярмі,
Сміючись з наївності зловісно.

Тим страшніша, що на смак як мед
Влада смертoносної любові.
Її жертви сліпо йдуть вперед
Та самі себе зректись готові

А коли згортають зі шляху -
Так ламає, хоч кричи на стіни!
Вдача, розум, нерви - все в труху,
Ти вже більш ніж просто на колінах.

Не лети на сяйво руйнівне -
Там нічого, крім розчарування.
Почуттів ілюзія мине,
Залишивши спогад на прощання.

Хай насамоті переболить,
Розкажи про біль свій сивим хмарам,
Грунт гризи! Та тільки ні на мить
Не піддайся лицемірним чарам.