Я обираю свободу!

Анита Левицкая
Кожен знає як краще,
Має порад ціле море -
Як не заплутатись в хащах,
Як підкорити всі гори,
В кожного калька готова -
Формула справжнього щастя,
Прийми лиш на віру їх слово -
І вкриють крилом від ненастя.
На кожному кроці лунає -
"Будь з нами!" "Ні, будь краще з нами!"
Хай розум твій сам обирає,
Якими забутися снами,
В яку знов потрапити пастку,
Під кого лягти, мов повія,
В чию сліпо вірити казку,
За що свої зрадити мрії.
Продати за гріш свою совість,
Щоб ідолам вірно служити -
Зжере існування свідомість,
Не давши можливості жити.
І наперебій закликають,
Змагаючись силою, впливом,
На тих, хто і гадки не мають,
Що куплене їхнє диво.
Душею лінивою спати,
Доп'яна брехню чужу пити.
Аби подорожче продати,
Аби подешевше купити.
Купили думки для народу
У Варусі і АТБ.
А я обираю свободу,
Я обираю себе.
Можливо, страшна невідомість,
І боляче у вигнанні.
Але я не втрачу свідомість
В гіркі від самотності дні.