Ходiмо зi мною

Анита Левицкая
Ходімо зі мною у світ,
Де обрії тонуть в тумані,
Де пізній зажурений цвіт
І ночі безжалісно-ранні.

Туди, де немає кінця
Дорогам, вогням і розмовам,
Які зігрівають серця,
Або розбивають їх словом.

Де музика тиші легка,
Що сни навіває пророчі,
І смерті холодна рука
Заплющує квіти, як очі.

Тремтить павутинка тонка -
Неначе зігрітися хоче,
І тане у синіх хмарках
На березі довгої ночі.

Відкинемо сумнів і страх,
І в ніч, у містичне безмежжя!
Весь всесвіт у наших руках,
А ми - в павутинній мережі.

Ми бачили інше життя,
Ми граємо з сонцем і вітром.
Роздерті в цій грі на шмаття,
Змішалися морок зі світлом.

Шле сонце останній привіт,
До ранку щоб зникнути зовсім.
Ходімо зі мною у світ,
Цей світ називається
Осінь...