Сьогоднi дощить

Анита Левицкая
А знаєш... Сьогодні дощить,
І це не лише про погоду.
Захмарило неба блакить,
І настрій - все глибше під воду.

Мить світла - і знов небокрай
Потоне в імлистій безодні.
В ній - суму і ніжності рай,
Та думи дивацькі, самотні.

А знаєш... Так холодно скрізь,
І я не лише про цей вітер.
Долоні ледь чутно торкнись,
В обіймах стискай пізні квіти,

Врятуй мене від холодів,
І я не про теплії речі.
А втім, для правдивості слів -
Вони будуть також до речі.

Зима заспокоює все,
Весна скрізь надією вкрита,
Закоханість літо несе,
А осінь - це час, щоб любити.

А знаєш, сьогодні дощить.
Так тихо в думках і надворі.
Прийди і відчуй диво-мить,
Знайди поміж хмарами зорі.

Я чаю тобі заварю,
Улюблений чай твій - з імбиру.
Без слів відчуваю - люблю
Твій погляд і усмішку щиру.

Згадай, як боялися ми
Дощу, від негоди тікали?
Тепер тішать слух ці шуми...
Напевно, дорослими стали.