Буяй, негодо!

Анита Левицкая
Буяй, негодо, над полями
Рви чорні хмари на шматки,
Малюй на стінах темні плями,
З краплин дощу складай рядки.

Співай свою тривожну пісню,
Немов востаннє, на розрив!
Вхопи мої думки навісні,
Мої безумство, біль і гнів.

Вій, вітре, видувай щосили
З душі утомленої пил,
Вдихни життя в мої вітрила
Чаклунством волелюбних крил.

Неси мене крізь шторм, крізь хвилі,
Поміж плавучих домовин.
Скоряюсь твоїй вічній силі,
Ти легкокрилий вісник змін.

Хай сяють блискавки потужно,
Серця запалюють вогнем,
Громи сміються відчайдушно,
І світ омиється дощем.

Буяй, володарюй, негодо!
Стріляй грозою в сивій млі.
А завтра знов прийде свобода
І мир настане на землі.

Руйнує зайве лють нестямна,
Стихія знищує старе...
Та дещо вічне є, незламне,
Те, що ніколи не помре.

Це сонце, що завжди з тобою,
А ти - його безстрашний син.
Воно пробудить нас до бою
Позолотивши край руїн.

Приходить звільнення поволі
Після бурхливої грози.
І сонця світ в росистім полі,
Мов в сяйві чистої сльози.

Не бійся дикої негоди -
Хай ллються грозові дощі.
То сила матері-природи
Дарує зцілення душі.