Жовтогаряча

Анита Левицкая
Багряні квіти у волоссі,
Що струмениться полотном
Жовтогаряча пані Осінь
Малює кров'ю і вином.

Розважливо і неквапливо,
Вкладає душу в кожен штрих,
Змальовуючи справжнє диво
З небесних барв і мрій живих.

Портрет чарівної природи,
І шепіт тихих почуттів
Сплелись в тінях тонкої вроди,
Сказавши все без зайвих слів

Про сум холодної дороги,
Що кличе в нескінченну даль.
Про таємниці і тривоги,
І солодко-гірку печаль.

Про затишну гарячу каву,
Тепло турботливих долонь,
Ранкових променів заграву
І зігріваючий вогонь.

Танцює з пензликом в повітрі
Художниці тонка рука.
Знаходить фарби в сонці, вітрі
В воді прозорого струмка.

Відтінки змішує невпинно
З людських тяжких і легких дум.
Що бачиш ти в її картинах?
Веселий сміх чи тихий сум?