Принцеси й дракони

Анита Левицкая
Це все так банально - принцеси й дракони,
Драконами бути - це тренд у жінок.
На тебе ж не діють звичайні закони,
Бо ти - героїня для інших казок.

Ти - квітка і полум'я, море і гори,
Ти - ранок палкий і вечірня зоря.
На очі твої не накинуті шори
Ні чорта, ні бога, ні пана-царя.

Поезія, фанфіки, фентезі-арти
У латах стискають тендітний твій стан.
Розбий тії лати, до біса стандарти!
Сьогодні ти - штиль, завтра - знов ураган.

Нікому не винна ні бути святою,
Ні битися вічно у крові й вогні.
Для квітів так само є час, як для зброї.
Є місце для "ТАК" серед натовпу "НІ".

Це справжність твоя, це і є твоя сила -
Ти ще не принцеса, та вже й не дракон.
Тендітність - не вирок свободі і крилам,
А гніт упереджень - жахливий їх сон.

Культ грубої сили - надумані межі,
Ці рамки давно вже набили синці.
Дракон і принцеса сидять в одній вежі -
Обох лише розпач зустріне в кінці...