Час летить

Анита Левицкая
А знаєш, як це - відчувати
Що час летить і вдаль несе?
Покинути і знов почати
З нуля, забувши геть усе,

Коли немає "пізно" й "рано" -
Є тільки "зараз", тільки "тут".
Не час оплакувати рани!
Рушай, стягнувши міцно джгут.

Лови життя! Вдихай повітря
Без страху повними грудьми.
Купай волосся в дикім вітрі,
Знайомся з дивними людьми.

Життя коротке для печалі,
І для виснажливих думок -
Куди йдемо? Що буде далі?
І що несе наступний крок?

Як швидко все, аж свист у вухах
І обертом йде голова!
Прискорені події, рухи,
І в шум зливаються слова.

Так хочу встигнути, почути,
І надихнутись на дива.
Ще вчора липень, завтра - лютий.
Я поспішаю, я - жива!

І кожен з тих, хто поспішають,
Всі ті, хто ловлять мить життя -
Я з вами, я вас обіймаю,
Для вас моє серцебиття...