Вот она какая, девушка с длинною косою

Виктор Старик
    ЗАБУВ ЗІЗНАТИСЯ У КОХАННІ...

Зачарувала, мене зачарувала,
Дівчина з довгою косою,
Лежала вона у неї на грудях,
Як веселка у блакитному небі.

ЇЇ очі дівочі, мов гарячі вугілля,
Подивилися на мене і серце спалили.
Пухкиї губи - червона калина,
Ой, які ж вони солодки, як
              херсонськи дині.

Біла шия - вірної лебединоньки,
Стан стрункий - молодої березоньки,
Хода - поважна -  павлиноньки,
Ніжні руки - крила журавлиноньки.

Голос, якщо щось скаже, мов щебече
                пташка,
А співає пісню про Іванка,
В полі розцвітає ромашка.
Ось такая чарівниця, дівчина селянська.

Закохався я в красуню
По самісіньки вуха, а зізнатись їй
                забув...
Оженився на дівчині з косою,
Мій товариш Петруха!
Оженився на дівчині з косою,
Мій товариш Петруха!
18. 03. 2024.