22 марта. Великий Пост. 5

Саше Киира
Великий Пост 5 дня.

Кресту Всечестному.

Тропарь.

Спаси, Господи, Твоя человецы и да благслови достояние Твое, и победы правверным христианам на сопротивные даруя, и Твое сохраняя Крестом Твоим жительство.

Кондак.

И на Крест волею вознесыйся, тезоименному новому жительству Твоему щедроты Твои даруй, Боже Христе; возвесели нас силою Твоею, победы дая нам на супостаты, пособие имущим Твое, оружие мира, непобедимую победу.
.


в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

"Слово бысть плоть". Албазинская.

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:

Тропарь.

Всемилующая заступнице наша, Мати Слова Бога, яко вплотился еси, явлей чудоточный да образ Свой на земли Амурстей, из него ж Благодать да обильно изливаешь, подавая исцеление недугов душевных и телесных. О, Благая же Вся, о, Богъродительнице, непраздных жен в родАх Помощнице, и Взбранной Воеводе нас Обороняющей, от нашествья иноплеменных Крепкий Щите, исполняяй силою в концех земли Русстей Правславье, да подай душам нашим благость велию.

Кондак.

Непостыдное христиан предстательство, ходатайство к Творцу непреложное, не гнушайся грешных молений гласы, но да предвари, якож Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву и потщися на умоленье, да предстательствующи присно, Богородице, Тя чтущих.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.

Молитва.

Богородице Дева, Мати Пренепорочная Христа Бога, христианскаго рода Заступнице! Да пред чудотворною иконою Твоею предстояще, отцы наши молиша Тя, и явишь Приамурстей стране ж Твой покров и заступление. Темже и мы нынче молим Тя: и наш город и страну сию от нахождения иноплеменных защищай и сохрани же от междоусобной брани же. Мирови мир даруй, плодов земли да изобилие, стране же нашей на враги одоление; сохраняй во святыни же наших пастырей, во святых храмех труждающихся; осенИ же вседержавным покровом Твоим строителей и да благотворителей их. Утверди в правверии и единмыслии наших братий; заблуждших же и отступльших от Правславныя веры вразуми и соедини же святей церкви Сына Твоего. Буди всем притекающим к иконе же чудотворной Твоей покров, утешение и пристанище от всяких зол, бед да обстояний: Ты же ecи да больных исцеление, скорбящих утешение, заблуждших исправление и вразумление. И приими наша моления и вознеси я к Престолу Всевышнего, да яко и Твоим предстательством сохраняеми и покровом Твоим осеняеми, вславим и Отца и Сына и Святаго Духа, и ныне и присно и в веки веков. Аминь.
.


прп. Ефрем Сирин. Молитва Великъпостная. (утром и вечером)
(см. 15 марта)