Уморени ноемврийски дни

Найден Найденов
Дървета събличат последната дреха.
Листи се гонят по тротоари от лято.
Свири докато там намерят утеха
ноемврийския вятър.

Сбогува се в сълзи с тъга есента.
Не търси съдействие от медиатор.
Повтаря пак припев от песента си
ноемврийския вятър.

Тази вечер наш гост е камината
със своя горещ, огнен театър.
И води ни с бели стъпки към зимата
ноемврийския вятър.