Якою толькi ты мне не прыгадалася

Михаил Соловцов
Якою толькi ты мне не прыгадалася -
Ключом бурлiвым, што з крынiцы б'е,
Цудоўнай песняю, якая не спявалася,
Якую салавей аднойчы нам спяе.

Якою толькi ты мне ўжо не прыгадалася -
I майскiм сонейкам,  ўзышоўшым над зямлёй,
Зарой вясноваю, што нада мной ўзнялася,
Якую шчэ не раз сустрэнем мы з табой.   

Якою толькi ты мне ўжо не прыгадалася -
Чаромхай  расквiтнеўшаю, чый водар я ўдыхаю,
З казкi пра Алёнку - ты ёю мне сказалася,
Якую i дагэтуль я кахаю.
               
1984