Всех прпп. отцов, суббота масленицы

Саше Киира
в честь Икон Богородицы.

Мати Господа Бога, Царице Высот и земли, днесь чествуем Твое изображение, НаичистЕйшая, на образе Твоем,

Волоколамская.

именуемым и явленнаго же во утешение и неизреченное счастие нам грешным. Приклоняемся ниц пред Тобою, Властительнице, и грешными нашими устами, с грешней нашей земли всклицаем:

Тропарь.

К Богородице днесь прилежно да притецем, грешные и смиренные, и приклонимся, зовуще в покаяньи из глубины души: Властительнице, да помози, милующи на ны, потщися, умираем же от множества прегрешений, не отвратИ Твоя рабы тщи, Тя и едино упование имамы.

Кондак.

Непостыдное христиан предстательство, ходатайство к Творцу непреложное, не гнушайся грешных молений гласы, но да предвари, якож Благая, на помощь нас, верно зовущих Ти; ускори на молитву и потщися на умоленье, да предстательствующи присно, Богородице, Тя чтущих.

Величание.

Величаем Тя, Отроковице Дево Богъизбранная Пресвятая, и чтим образ Твой святый, им же исцеления точишь всем, с верою притекающим.

Молитва.

Богородица Милующая! К Те взываем с смирением. Не оставь нас (имена) в сомнений минуту и исцели недуги наши. Озари да путь верный и укрой от людей, чьи помыслы нечисты. Убереги счастье супружеское, да помоги справиться с каждодневными заботами и остаться ж в здравье и добром настроеньи. Аминь.
.


Всех прпп. отцов, яко в подвиге и просияли есте.

Тропарь.

Боже отец наших, творяй присно и с нами по кротости Твоей, не отставь благость Твою от нас, но их молитвами в мире управи живот наш.

Кондак.

Яко и да благочестия проповедники, и нечестия обуздатели богъносящих собор уяснил еси, подсолнечную осиявающия. В мире совершенном тех молитвами, славящия и величающия Те сохрани же, вспоющия ти, Господи: Аллилуия.
.


В субботу: всем святым и за умерших.

Тропарь всем святым.

Апостоли, мученицы и пророцы, святителии, преподобные и праведные, яко и да подвиг добре совершили есте и сохраньшие веру, дерзновение к Спасу имуще, о нас Того, да якож Блага, умолите нашим спастись душам, молимся.

Кондак.

И якож начатки естества Насаждителю всей твари приносит вселенная Ти, Господи, богъносящие мученики: тех молитвами в мире глубоце Твою Церковь, Твое жительство Богородицею сохрани же, Мнозе да Благосердый.


Тропарь за умерших.

Помяни же, Господи, якож Благ, рабы Твоя, и елика в житьи согрешихша, прости: никтоже негрешен, токмо и Ты, могий и преставленным дать покой.

Кондак.

С святыми упокой, Христе, души рабов Твоих, где же несть болезнь, ни печаль, ни воздыхание, но нескончаемая жизнь.