Про чтиво

Павло Гай-Нижник
                ПРО ЧТИВО

Не літери читаймо, складені в словах,
А думи, що у них вкарбовані довічно
Й не речення вбачаймо скуті у рядках,
А речене з віків мислителями в смислах
І сенсах їх, що скриті в письменах
Сивих давен – коштовно й титанічно.

Не рими звучні зріть в віршованих співах,
А дивограй чуттів, вбарвованих велично,
Й не сторінки гортаймо у книжках –
Там розум людства, тяглий в скрижалях
Його буття. Чар пізнання нема у молитвах.
Є скарб учень в їх таїні – воістину магічно.

                Павло Гай-Нижник
                13 березня 2024 р.