Wiatr z poludnia

Просто Дорота
Ана Величкова

ВЯТЪР БЕЛОМОРЕЦ

Беломорец -
вятър южен
лети на слънчеви крила.
За разцъфване е нужен
на млади пъпки и цветя.
Разлиства клоните.
Тревата
в зелени багри
украсява.
Растат житата,
а реката
под топлия му дъх
запява.
Ще се пробудят и пчелите
и ще опрашват
цвят след цвят.
Ята от ранни птици
литват.
Светът отново
става млад.

http://stihi.ru/2024/02/23/4645



WIATR Z POLUDNIA

Poludniowy-
bialym zwany-
na skrzydlach slonce niesie wiatr.
Dlugo byl wyczekiwany,
by zmienic paczek w lisc czy kwiat.
Dla drzew ma lisci dar.
Odziewa
w zieleni tony
traw przestrzenie.
Wzrastaja siewy,
rzeka spiewa
pod cieplym tego wiatru
tchnieniem.
Pszczela rodzina pracowita
zapyli wkrotce
kazdy kwiat.
Juz niebo pierwsze ptaki
wita.
To znow sie mlody
staje swiat.