В вишиванцi душа народилася

Алексей Олекс
В вишиванці душа народилася,
Нитки-ниточки долі орнаменти.
Попід небом безкраїм хрестилася,
Хмари білії, чорнії, прозорі пергаменти.

В вишині зоря миготіла свічечкою,
В низину пала, стала річечкою.
Вода чистая та бурхливая,
Джерелом біжить, норовливая.

Все тремтять у янголів крила та руки,
Хмари білії, чорнії - голуби, круки.
З передсердя грішила не каялась,
Та з братами і сестрами лаялась.

В вишиванці душа народилася
Нитки-ниточки долі стежечки,
Попід небом безкраїм хрестилася,
Зірки-зіроньки неба сережечки.
2024