552. Пепел

Дмитрий Арутюнович Романов
Нас в'яжуть міцно смертоохоронні органи,
І низка засобів для мас дезінформації,
А банк корупції сказав, багато кисню нам,
Тож, мабуть, знищити потрібно все населення.

Бо всі ми – зрадники знекровленої погані,
Бо держбюджет ділитись вже не може націло
На всіх безлюдників, і, отже, це знецінює
Сам факт життя, якого рештки ще несемо ми.

Не віртуоз я, не Шекспір, не Паганіні я;
В питаннях мови – рівня менш, ніж дилетантного,
Та перейшов дорогу, разом з "ухилянтами",
Які хотіли лише жити, хижим покидькам.

Ви перетнули вже усі червоні лінії,
І вже за крок до того, як блищати п'ятами.
Я розумію, кожен може помилятися,
Та не настільки ж, щоби аж на тони попелу!

березень 2024