До волi!

Олександр Мачула
           Коли цей світ уже настільки грішний,
           любов – ніщо у порівнянні з грішми,
           бо у часи зимової пороші
           сильніше за кохання гріють гроші…
                автор

В моїм серці диявол панує,
бо для бога там місця нема,
а душа по одному сумує,
що кохання – суцільна тюрма!

Буцегарня, де холод і туга,
дотлівають згорілі мости,
де кохана лишається другом,
а у вухах лунає – Прости…

Я ламаю не ребра, а ґрати,
хай зорить із небес Ганімед,*
не зважаю на болі утрати
і уперто іду уперед!.

11.03.2024

* Тут йдеться про сузір’я Водолія, у яке, за одним із грецьких міфів, Зевс обернув сина царя Трої та німфи Калірої – Ганімеда.