543. Там буде все инакше

Дмитрий Арутюнович Романов
Там буде все інакше, бо там усі живі,
Не будуть хижі пащі смердіти від крові,
Бо там убивць не буде – лиш світло в небесах,
Щасливі будуть люди, і невідомий страх.

Там буде все інакше – і люди, і міста
Старі, красиві – наші; усміхнені вуста.
Ні обстрілів, ні дронів – відсутній димний чад;
Мандруймо крізь кордони – крізь Божий райський сад!

Зустріну своїх предків, і погляд із небес;
Натхнення, як абетка, просте. Забуду стрес
Назавжди. І фантомів, що болю завдали,
Чи у новому світі побачу? Бо вели

У найтемнішу прірву пекельного "життя".
Усі там будуть рідні – немов одна сім'я.
Такою моя мрія освячує мій шлях
Повз спалені квартири, обстріляне рілля.

Нехай і відвернувся від мене хижий люд,
Та янгол вже проснувся, і я його люблю.
Руки не відпускай-но веди, куди є слід,
Прийми мене до раю, подалі від землі.

березень 2024