Птаха

Наталья Набоких
Сіла птаха у чистім полі
На пшениці колосок.
Та й згадав про тяжку долю
Її дивний голосок:

-Не посіють у полі жито
По ізраненій землі.
Як країні важко жити
У жахливій цій війні.

Птаха гірко сумувала,
Не ховаючі сльозу -
Українонько зізнала
Найгіршую весну...