Анна Ахматова

Билал Адилов
Къван хьтин, залан тир гаф аватна са
Гьеле чан аламай зи начагъ хурал.
Гьазур тир датIана, къайгъу жеч маса.
Ава захъ къуватар, алуддай и тIал.

Пара я ийидай кIвалахар къенин:
Герек, хурун зигьин за вири рекьин,
Герек я, заз ругьни къванциз элкъуьрун,
Мад цIийи кьилелай уьмуьриз чирун.

ТахьайтIа... гатун чим дакIарда акьаз 
На лугьун, суварин шемер хьиз  канва.
Зи рикIи кьатIанвай лап виликамаз,
Экв алай и югъни,кIвал, ичIи хьанвай.