Даеуыл у алцы

Татьяна Плити
Мае уарзондзинад- тад арвы аенгаестае,
Аехсаеваей тардаер,здыйае та таевддаер.
Ыссар хъаебаер миты бын ды мае кахы фаедтае,
Аенусмае даеу, аенусмае маен ды даер-

Поэтимае аедзух куыд ваейы музае.
Аехсаевыгон мае сонт фыны фаезын.
Маейрухс уыдзынаен,бакаен-иу дае рудзынг,
Дае цаестыхауты наезынгае зыр-зыр.

Ды сайды астаеу иунаегаей аецаег дае,
Мае табуйаг аеррадзинад маенаен.
Уыдзаен нын "райсом" ,уый куы зонид заердае ,
Дыууаейае нын каем уаид бар уаеваен.

Фыццаг дзырдаей суанг фаестаг ыстъаелфмае
Даеуыл сты. Мае рыст мын адджын у.
Куы афаелварай  суары сыгъдаег даеттае,
Аендаер дон дойныйае даер нал агуры уд.