540. Коли не хочеш жити

Дмитрий Арутюнович Романов
Коли не хочеш жити, і все йде шкереберть,
І діалог з тобою веде насправді смерть,
І все, що ти хотів би – вернути, як було –
Не можна. Ну а поки, цим світом править зло.

І ти – його частина, ти – грішник, як і всі.
Я зізнаюсь і каюсь, і Ти, на небеси,
Прости нас і помилуй! Чи винен цей народ,
З яким робити мушу в глуху безодню крок?

Чи буде це даремно, та боротьба сліпа?
Чи скінчиться, нарешті, в душі моїй сльота?
Коли не хочеш жити – покірності навчись:
Він виведе колись нас і злетимо увись.

Коли не хочеш жити, і зникнув помсти смак,
Лишається чекати, коли відквітне мак... –
Не можна – пробуй далі, і правдонька злетить,
І, сподіваюсь, небо за це нагородить!

лютий 2024