534. Апатия

Дмитрий Арутюнович Романов
Апатія до Наві, кохання та війни,
І виснаження навіть у почуття вини.
Із мозку, мов з корови, видоюю слова,
А лиш два роки тому – я долю цілував.

Ти стільки літ чекав цих – своїх або чужих;
Стікає "слава наци" отрутою із жил,
І затікає нова – і буде інший пан:
Вітаймо замість мови – майбутній кібер-панк,

Що висмокче нам душу, вродливий, як суккуб.
Взасос цілуй майбутнє – і, замість волі, куб,
Який несе родина – й запише в некролог.
Куди ж тоді полину? – Це знає тільки Бог.

"Я помагав до смерті!" – нам мовив Люцифер.
"Ось пушки, Хлор і берці" – вмираємо тепер.
Є-гривня і концтабір – чи буде каяття?
Я – грішник і потала. Це більше не життя.

І стане на коліна мій воїн. Усвідом:
Земля твоя – перлина, керує чорт з хвостом.
Ти – звір. І ти це знаєш; апатія в сім'ї.
За що вбивав ти? Нащо? Тепер нас пекло з'їсть.

лютий 2024