Эмили Дикинсон. Not aii die early...

Владимир Червяков 2
Not all die early dying young  -
Maturity of fate
Is consummated  equally
In Ages , or a Night -

A Hoary Boy, I've known to drop
Whole  statured - by the side
Оf Junior of Fourscore  - twas Act
Not Period -
That died.

Не всяк, умерший рано, - юн.
Судьба созреть непрочь
В любой отрезок бытия
- За век, или за ночь.

Седого мальчика я знал:
 Как статуя, среди
Восьмидесяти тел лежал,
Судьбу опередив.