24, Китаро, моята обич бе обич безбрежна

Величка Николова -Литатру 1
Моята обич бе обич безбрежна

Автор – Величка Николова – Литатру1


Моята обич бе обич безбрежна,
но когато попадна в тъма,
тя не беше красива и нежна,
ами просто бе гробна мъгла.

Моят стих е белязан от слънце.
Щом запее е весел, лъчист.
Но заплаче ли мъничко зрънце -
и той плаче, със тъжни лъчи.

Моята горест е горест двуяка.
Уж копнежна, но все ме мори,
а душата ми морна, но яка,
се преборва, но пак ме гори.

Но защо ли стихът ми сиротен,
вече пее със тъжни искри?
Аз в мъглата съм облак самотен,
а в душата ми преспа се скри.

Ех, китаро, знам, ти ме разбираш,
късаш нежните струни от страст,
но когато любов не намираш,
тихо плачеш и хлипаш без глас!

Но, когато любов не намирам
тихо плачем и двете без глас…

Ех, китаро, китаро, китаро,
нека пеем горчиво и с глас!
Може би горестта ще премине,
Нова обич ще дойде при нас.
Може би горестта ще премине,
може би, може би,
надали ...



България, София

*Фото - Моята китара - художник Литатру1