Беларуский язык

Лев Полыковский
На белорусском языке

Мне слоў цудоўных шмат вядома,
Што мовы нашай ідыял.
Як бляск маланкі, выбух грома,
Ен из душы нашай узрастаў.

Мары загадкавай крыніцы?
Выток пачуццяў  і надзей.
З вуснаў сарвалася зарніца,
Каб прыкладам стаць для людзей.

Цудам зносін велізарным
Мова - падзеей із падзей
Стала праменем незвычайным,
думак збіраннем и идэй.

18.02.2024