Паисий Савосин. Ромашковый настой. Рус. Бел

Максим Троянович
Ромашковый настой
Весенних солнц! Не трогай,
Не обожгись, пожди
До времени его!
Пока не нарастёт
Серебряная огибь,
Хранящая среди
Как будто ничего

Неуловимый час,
Пока не осветлится
До чистоты, и мир,
Полуднем ослеплён,
Начальное начал
Отобразив на лицах,
Вином, собой самим
Из плотяных пелён

Взойдёт о Боге.
Вода и свет, чертоги.

***

Рамонкавы настой
 
Рамонкавы настой
Вясновых сонцаў! Не чапай,
Не абпаліся, пачакай
Да яго часу!
Пакуль не нарасце
Срэбная агіб
Якая захоўвае сярод
Як быццам нічога

Няўлоўная гадзіна,
Пакуль не асветліцца
Да чысціні, і свет,
Поўднем аслеплены,
Пачатковае пачаткаў
Адлюстраваўшы на тварах,
Віном, сабой самім
З плацяных пялён

Узыдзе пра Бога.
Вада і святло, палацы.

    Перевёл Максим Троянович