Подумайте, люди!

Ана Величкова
                Болгарский
                Люди и Мир


                ПОМИСЛЕТЕ СИ, ХОРА!
               
                Топло е
                като през пролетта.
                Това глобално затопляне ли е?
                Едни отричат,
                други твърдят...
                Изпълва ме тъжно неверие
                към политици
                и анализатори.
                А така ми се иска
                честността да бъде над всичко...
                Този свят и от безчестие
                ще пропадне,
                не само от войни
                и бедствия екологични.

                Земята отвръща
                на всяко безумие,
                макар че може би ни обича.
                И няма как - нейни чеда сме,
                но неразумни и себични.
                Не бива да очакваме
                снизхождение -
                ще плащаме
                с живота и бъдещето си.
                Това няма да бъде отмъщение,
                а последици
                от нашите действия.
                Помислете си, хора,
                помислете!

                Ана  Величкова