512. Цилую ката в губи

Дмитрий Арутюнович Романов
Далеко Карабах, Китай, Ізраїль;
Війна триває, ніби нескінченно,
А також битва і у нашім краю:
Довічне пекло я несу смиренно.
Це – кара, заслужив, і я це знаю.
Я здався вже сто раз – хоча для кого?
Триває, і триває, і триває...
Ьуманіте, підвішене за роги.
Твоя сім'я – тебе самого губить;
Рік Кролика, коли ти закінчишся?
Ефір ток-шоў – цілую ката в губи.
Тримайся, сестро, і не промахнися
І вбий мене, нарешті, всіх я прошу,
Й спаліть мій труп, розвіявши по річці,

лиш припиніть, бо біль я вам приношу,
щоб стали знов тихіше наші нічки.

лютий 2024

* ьуманіте (окказионализм с фр. "humanite") – человечество