511. Синив втрачае мати

Дмитрий Арутюнович Романов
До нас прийшов рік Тигра. Що сказати –
Відібрано вже тисячі життів.
Атракціон смертей, синів втрачає мати,
Два покидьки і ти. На самоті..
Цілком таємне – щире вже бажання
Як Ной, втекти від телека брехні!
Ти відібрав усе – театр, кохання,
Ьоржентним подихом усі стосунки зніс.
До лютого – приніс ти розставання;
Рікою сліз втирав на сцені біль.
України останніх днів зітхання,
Гучніше чую свист снарядів, в місті бій.
Инакший подих, та инакші груди,
Йоршистий сором, і чіпка образа,

звірячий гнів, що я змиряю всюди,
І віра, що все буде не одразу.

лютий 2024

* ьоржентний (окказионализм с англ. "urgent") – срочный, важный, настоятельный