510. До слиз

Дмитрий Арутюнович Романов
До сліз – інакше я не міг сказати.
Востаннє мир, востаннє тишина,
А в тому річ, коли ти здвинеш дати,
До нас прийшла в майбутньому війна.
Це – рік бика, рік сили і терпіння.
Я знав це літо. "Голубі озера"
Та береги, де нас ласкала піна;
Ьожав мій меч джедая. Мирна ера
Підходила вже до кінця. І там
Енергію Донбасу відчував я,
Роскинувши ідеї по світам
Шавлієвим піратським різнотрав'ям.
Искушайте мій квест, для вас старався,
Й поїхав аж за тридесять земель,

щоб вам, малим, подарувати свято
й пригод яскравих щиру карусель.

лютий 2024

* ьожати (окказионализм с укр.) – дрожать, искриться.