Если бы даже бомба подо мною взорвалась...

Виктор Старик
         И в шутку, и всерьез

  ХОЧ БИ БОМБА ПОПІД МЕНЕ ПІДІРВАЛАСЬ...

Зачарувала мене зачарувала
дівчина за нашим селом.
Вона, як русалка, у річці купалась,
відірвати від неї, не міг я очей.

На гачок вже риба піймалась,
про це сповіщав поплавок,
але нічого не чув і, окрім неї,
           нічого не бачив,
хоч би бомба попід мене умить
               підірвалась!

Гарне тіло, трохи засмагле на сонці,
як магнітом,  до себе тягнуло мене.
Я хотів підійти, щоб про кохання
                сказати..,
та раптово пірнула у воду і, як риба,
попливла на берег той...

Без риби прийшов я до хати,
дружина спитала: "Чому не піймав
карася?! Воліла підсмажити нам на вечерю,
а тепер, з'їмо три яйця..!"

Лягли спочивати десь опівночі
і, ледь закрив очі свої,
як відразу опинився на річці я знову-
обіймав русалку голу і всюди
цілував я її.

Дружина ранком подавала сніданок;
була лагідною дуже вона!?
Що я не міг не запитати,
Чому щасливою така була?!

 -Дякую, мій милий, за кохання,
давно тебе не бачила таким...
Неначе перший раз мене побачив,
всю ніч  обіймав і цілував -
щиросердечно мене любив...
Щиросердечно мене любив!..
13.02.2024