Фаецаеуы хур аендаер баестаем

Татьяна Плити
Фаецаеуы хур аендаер баестырдаем ногаей.
Мынаег каены сындаеггай арвгаерон.
Цаеуынц йае раезты урс цагъд мигътае рогаей,
Аенае даеу та  мыл ацыди мае бон.

Фаестаг тынтае мае цаестыхаутыл рттивынц,
Даеу баесты хур мае цаестытаем каесы.
Йае хъарм тынтае мае алываерсты зилынц,
Аемае та даеу изаермилты мысын.

Каем дае ,заегъма, цы баесты каесыс арвмае?
Аеваеццаегаен фаецаеуы хур даеумае.
Саеуаехсиды аерулаефдзаен дае армыл
Цаемаей дае заердае  бахсайа маенмае.