Омар Хаям

Сейфудин Шахпазов
Изнемогаю я, плачу, не осушая глаз,
А ты в наслажденьях тонешь, ты радостен в этот час.
Но ты не кичись предо мною! - Вращение небосвода
Таит нежданного много за темной завесой от нас.

Шезва зун дат1ана,кьуразвач накъвар,
Акси яз ваз къалин хьанва шад йикъар.
Амма вун са кардин гъавурда акьукь,
Цаварлай аслу я циферни ракъар.