Игрушка

Ана Величкова
               Болгарский
               Время и Люди

               
                И Г Р А Ч К А

                Повърхностни са всички промени -
                Животът е играчка на Времето.
                Дълго се лутаха без знаци верни
                хората, понесли на лъжите бремето.

                Те спряха до хаосен кръстопът
                и не знаят как да преминат:
                ту тъпчат на място, ту бавно вървят
                напред-назад и се точат години...

                Ще екне ли зов:"Хей, хора, тръгнете
                в посока вярна, без криволици.
                Надеждно пространство си изградете,
                без користни партии и политици!"

                Ана  Величкова