Сцiскае сэрцайка

Мария Мучинская
Пачуцце сэрцайка сцiскае моцна,
Дае надзею абудзiць вясну,
Душа хвалюецца не мае сну,
Каханаму прызнацца няма моцы.

Хачу схавацца, збегчы траўкай роснай,
Ды думкi змрок надзеяй скалыхнуць,
Адчую я перад сабой вiну,
Iх адпушчу, бягуць па целу млосна.

Хаваць каханне ў адзiноце цяжка,
Трапеча крыламi, бы ў клетцы пташка,
Iмкнецца вылецець у вольны свет.

Даверыцца нарэшце варта долi,
Адкрыцца, вызвалiць сябе ад бед,
Аддаць свой лёс у рукi Божай волi.