Саерибараей

Татьяна Плити
Саерибараей денджыз йае уылаентаей хъазы,
Нае зынынц йае араентае, наей сын каерон.
Йаехимае мын  рагаей мае заердае ивазы,
Аенкъардаей йын ног та фаезаегъын " хаерзбон".

Аемае та йаем сомбон фаестаемае фаетырнын,
Аенаекаерон денджыз- мае уды баеллиц.
Йае уылаентае хъазгаейае фынты фаеуынын,
Йае аенаекаероны цыдаер сусаег ис.